
Експерти назвали 8 речовин в продуктах, які викликають мігрень
Експерти в області здорового харчування назвали 8 хімічних речовин, що знаходяться в наших продуктах, які можуть викликати мігрень. Жертвам хронічних головних болів слід звернути увагу на ці подразники.
1. Тирамін.
Це натуральний следовый амін, який присутній в безлічі продуктів харчування типу сиру, авокадо, кімчі, бобових, чорниці, арахісі, сушеної або копченої риби, соєвих продуктах, пиві, і деяких інших. Тирамін може викликати мігрень, цей амін є в більшості постарених, висушених, копчених продуктів, а також у тих, які піддаються бродінню.
2. Нітрати.
Будь-який продукт, що містить нітрати, може стати причиною мігрені. Вони використовуються здебільшого в якості консервантів і в ліках проти хвороб серця. Нітрати можуть викликати мігрень. Ліки від серця сприяють мігрені приблизно у 80% пацієнтів.
3. Кофеїн.
Чай, кава, шоколад та інші компоненти містять кофеїн — найбільш часто використовуваний психостимулятор в світі. Дослідження показують, що при обмеженому впливі кофеїну можна домогтися помірного болезаспокійливого ефекту при головних болях. Але оскільки кофеїн також звужує судини, то він здатний викликати мігрені. У кого-то після чашки кави головний біль проходить, у кого-то вона тільки починається.
4. Фенілетиламін.
Дослідження показують, що помірне алкалоїдний стимулятор фенілетиламін може викликати головні болі, схожі на мігрені у деяких людей. У нього є здатність збільшувати приплив крові до мозку, що викликає головний біль, або підсилює її перебіг. Він міститься в таких продуктах, як шоколад, сир, соя, цитрусові і оцет.
5. Сульфіти.
Використовуються при консервації в продуктах харчування і фармацевтичної індустрії. При дії цих хімічних речовин викликається цілий ряд побічних ефектів, включаючи мігрені. Сульфіти містяться в сухофруктах, овочах, маринованому луці, бутильованих безалкогольних напоях, сосисках і багатьох інших продуктах.
6. Таніни.
Це натуральний компонент, який є в чаї і іноді викликає мігрень. Також його містять шкірка винограду, шоколад, ваніль та інші подібні продукти.
7. MSG.
Компонент глутамат натрію використовується в якості ароматизатора в деяких кухнях. Він забезпечує унікальний смак умами. Є непрямі докази того, що MSG викликає мігрень.
8. Гістамін.
Подібне тирамін, нітратів, сульфітів і фенилэтиламину, гістамін також зустрічається в зазнали бродінню алкогольних напоях і продуктах харчування. Чутливість до гістаміну викликає цілий ряд симптомів, серед яких мігрень.
No Comment